Deli in natisni

color #000000
color #000000

27.9.2017

Falafel s humusom

V hitrem tempu vsakdana včasih zmanjka časa, da bi se ustavili in si vzeli čas za zdrav obrok. Vendar to še ni izgovor, da bi posegli po nezdravih prigrizkih! Za vas smo pripravili zdrav, okusen in preprost recept za dneve, ko za malico nimate na voljo veliko časa, ko ste na poti ali pa ste po celodnevnem hitenju preprosto preveč utrujeni, da bi si nadeli predpasnik. 

 Recept za falafel s humusom 

ZA FALAFEL POTREBUJETE: 

• dmBio suho mešanico za pripravo falafla

• 260 ml vode

• dmBio sončnično olje za cvrtje 

ZA HUMUS POTREBUJETE: 

• 200 g dmBio čičerike v slanici

• 2 stroka česna

• 1 jedilno žlico dmBio sezamove kreme tahini

• 1 čajno žličko limoninega soka

 • 1 čajno žličko kumine

• 2 jedilni žlici sezama

• 1 jedilno žlico dmBio ekstra deviškega oljčnega olja

• sol

PRIPRAVA FALAFLA:

Suho mešanico za falafel v skledi zmešajte z 260 ml vrele vode in pustite 15 minut, da nabrekne. Z navlaženimi rokami oblikujte 15-17 kroglic (glede na želeno velikost) v velikosti čajne žličke. Na dovolj olja jih z obeh strani popecite na srednjem ognju v ponvi s plastjo proti sprijemanju, da postanejo zlatorjave.

PRIPRAVA HUMUSA:

Čičeriko dobro pretlačite z vilicami. Stroka česna olupite, nasekljajte in fino zmeljite skupaj s soljo. Dodajte ju pretlačeni čičeriki in primešajte še sezamovo kremo, limonin sok, kumino, 1 jedilno žlico sezama ter olje. Začinite s soljo in kremo napolnite v skodelice.

Zraven postrezite poletno solato ter kos kruha ali francosko štruco.

Dober tek!