Deli in natisni

color #000000
color #000000

9.5.2019

Pet nasvetov za bolj bele zobe

Bleščeče belih zob, kakršne imajo zvezdniki na rdeči preprogi v Hollywoodu, si želimo vsi. Navsezadnje so lepo negovani zobje odraz posameznikove osebnosti in zdravstvenega stanja. dm ponuja številne izdelke, s katerimi lahko zobe negujete in zmanjšujete njihovo zabarvanost. 


 

Naši zobje so tekom življenja podvrženi številnim vplivom, zaradi katerih se zabarvajo.

  1. Med škodljivimi dejavniki, ki prizadenejo barvo zob, so bolezni, zdravila, čaji, kava, nikotin in rdeče vino.
  2. Več ali manj je barva zob genetsko pogojena, najpomembnejša pa je za lepe zobe pravilna nega že od malih nog. Osnova je triminutno umivanje dvakrat dnevno, za boljši rezultat pa si priskrbite posebne belilne zobne kreme. Nežni mikrodelci, ki jih vsebuje Dontodent zobna krema BRILLANT WEISS, odstranijo trdovratne obloge in zobem povrnejo njihovo naravno belino.
  3. Odločilna je tudi izbira zobne ščetke: Dontodent SONIC POWER zvočna električna zobna ščetka z zvočno tehnologijo in več kot 31.000 obrati na minuto doseže tudi težko dostopna mesta. Za medzobne prostore poskrbi Dontodent zobna nitka z aromo mete BRILLANT WEISS. Nitka se ne razcepi, zato temeljito očisti tudi najožje prostore. Zaključek popolne zobne nege predstavlja Dontodent antibakterijska ustna voda. Pomembno vlogo igrajo tudi ustnice. Barva jagodičevja in lila odtenki zobe optično porumenijo, medtem ko videz belih zob ustvarimo z oranžno, koralno ali bakreno barvo.
  4. Redni obiski zobozdravnika naj bodo samoumevni. Ustna higiena odstrani trdovratne obloge in zobni kamen, če pa si zobe želite posvetliti, za to raje obiščite strokovnjaka.


 

Dontodent: Za dnevno nego zob

Dontodent se dokazuje z vsestranskimi izdelki za zobe in dlesni vseh starosti. Zajema osnovno in intenzivno nego, posebne izdelke za zaščito in vzdrževanje zob – od mlečnih zobkov do zobne proteze. Za ciljno in profesionalno čiščenje so na voljo zobne in medzobne ščetke, zobne kreme, ustne vode in zobne nitke.