Deli in natisni

color #000000
color #000000

10.10.2019

Katero krtačko izbrati?

Se še spomnite, katero je bilo vaše prvo ličilo za oči? Maskara je tista diva med ličili, ki kraljuje na očeh vsake ženske. V kar 90 % ženske iščejo maskaro za volumen trepalnic. Če imate kratke trepalnice, posegajte po krtačkah z manjšimi ščetinami, da boste z njimi lažje dosegli vse kotičke. Pri daljših trepalnicah lahko uporabite debelejšo krtačko.

Popolno eyeliner črto lahko ustvarite same!

Enakomerno odprite oči in se v ogledalo poglejte zviška, da se bodo vaše veke enakomerno napele. Nato sledite naslednjim korakom.

 

 

Tino Fabjan, vodjo umetnikov ličenja Max Factor, že od nekdaj privlačita delo z ljudmi in področja, ki dopuščajo veliko ustvarjalnosti in lastnega izražanja. Po poklicu je slikarka, a je vrsto let pridobivala profesionalne izkušnje v svetu dekorativne kozmetike in modnega zakulisja. Z idejo, kako naj bi ličenje pripomoglo k boljši samozavesti, je svoje zanje in uporabne nasvete skozi delavnice ličenja, svetovanja in pojavljanje v medijih posredovala že veliko ženskam. Profesionalen pristop k delu in želja po kreativnem ustvarjanju skozi igro barv na obrazu je Tina večkrat pokazala v priznanih lepotnih in modnih uvodnikih, naslovnicah znanih tiskanih medijev in v zaodrju modnih dogodkov.

TINO SMO VPRAŠALI…

Katere so glavne tri napake, ki jih ženske delamo pri make upu oz. tri glavne stvari, ki jih mora poznati vsaka ženska, da ustvari lep dnevni make up? 

  1. Dober temelj ličenja je lepa in negovana polt. Namenite pozornost negi kože, saj vam bo ta zelo hvaležna. Ličila se bodo bolje oprijela kože in končni rezultat bo boljši – sploh ko govorimo o uporabi tekoče podlage.
  2. Za ličenje si vzemite čas, ne hitite in raje uporabite le tri ličila (npr. korektor, maskara, šminka), ki so primerna in enostavna za vas.
  3. Doma vedno imejte maskaro za volumen in črno črtalo za oči, s katerim lahko ustvarite izjemen videz in ga lahko preko dneva nadgrajujete od naravnega videza do močnega zadimljenega videza.

Če bi lahko izbrala le en make up izdelek, kateri bi bil in zakaj?
Izbrala bi maskaro, a težko bi ostala le pri tem, saj se ličila in barve dopolnjujejo. Sicer pa ta čudežna paličica nudi nešteto možnosti. Lahko npr. vzamemo tanek čopič, zajamemo vsebino maskare in potegnemo črto ob trepalnicah kakor s črtalom za oči. Nato lahko to linijo, dokler je še sveža, zabrišemo, da dobimo zadimljen videz. Maskaro uporabimo na trepalnicah tako, da jo lahko nanesemo na več načinov in na njih puščamo različne debeline plasti. Ob tem dobimo različne učinke in videze. Na koncu jo lahko uporabimo celo na obrveh, a tu moramo biti malce bolj previdne, da bo nanos nežen.