Deli in natisni

color #000000
color #000000

31.1.2017

Z roko v roki ... z naravo

Občutljiva, suha in razpokana koža rok potrebuje posebno nego. Preberite si, katere naravne snovi poskrbijo za nežno, a učinkovito regeneracijo. Skupaj odkrijmo, kako si lahko pomagamo z rastlinami, ki morda uspevajo celo blizu vašega doma.

 

 

 

Ognjič

Ognjič vsebuje čreslovino, grenčične snovi, saponine, karotinoide in flavonoide. Ognjič je znan predvsem po tem, da preprečuje vnetja, pomaga pri celjenju ran, stimulira imunski sistem ter obnavlja in revitalizira celice, zato je koža bolj gladka.
Primeren je za suho, razpokano, obremenjeno in poškodovano kožo.

Rakitovec

Rakitovec vsebuje visok delež linolne in linolenske kisline ter vitamina E. Znan je predvsem po tem, da gladi, pomirja, vlaži in obnavlja kožo ter ji pomaga ohranjati njeno naravno zaščito.
Primeren je za razdraženo, obremenjeno, poškodovano in zrelo kožo.

Aloe vera

Puščavska lilija vsebuje mono- in polisaharide, vitamine, pomembne aminokisline, encime in minerale. Znana je predvsem po tem, da kožo hladi in omili njeno razdraženost, pomaga pri celjenju ran ter kožo vlaži, ščiti in obnavlja. Učinkovito uravnava kisel zaščitni sloj kože.
Primerna je za suho, razdraženo in poškodovano kožo.

Kamilica

Kamilica vsebuje čreslovino, grenčične snovi, kumarin in azulen. Znana je predvsem po tem, da preprečuje vnetja, pomirja, pomaga pri celjenju ran in ima antiseptični učinek.
Primerna je za suho, razpokano in občutljivo kožo.

Sivka

Sivka vsebuje kumarin, čreslovino in flavonoide. Znana je predvsem po tem, da preprečuje vnetja, pomaga pri celjenju ran, pomirja in ima antiseptični učinek.
Primerna je za razdraženo, zrelo in občutljivo kožo.

Nepozebnik

Nepozebnik ima visok delež eteričnih olj in čreslovine. Znan je predvsem po tem, da preprečuje vnetja, pomirja ter ima antioksidativen in adstringenten učinek, poleg tega pa omili rdečico in srbečico.
Primeren je za razdraženo, obremenjeno in poškodovano kožo.

Arganovo olje

Dragoceno olje sestavlja približno 80 % pomembnih maščobnih kislin in ima visok delež antioksidantov. Olje vsebuje redke rastlinske sterine. Znano je predvsem po tem, da zaradi svoje sestave kožo ščiti pred prostimi radikali, jo vlaži in obnavlja.
Primerno je za suho, razpokano, obremenjeno, poškodovano in zrelo kožo.

Jojobino olje

Vosek, ki na sobni temperaturi postane tekoč, ima visoko vsebnost vitaminov A in E ter koži zelo primerno sestavo maščobnih kislin. Znano je predvsem po tem, da koži pomaga zadrževati vlago, jo gladi, preprečuje vnetja in omili razdraženost. Jojobino olje koža dobro prenaša.
Primerno je za suho in občutljivo kožo.

Mandljevo olje

Mandljevo olje ima visok delež enkrat in večkrat nasičenih maščobnih kislin, poleg njih pa vsebuje tudi vitamin E. Znano je predvsem po tem, da ga koža dobro prenaša ter da kožo obnavlja, vlaži, gladi in uravnava njeno ravnovesje.
Primerno je za suho in občutljivo kožo.

Svetlinovo olje

Svetlinovo olje ima visok delež pomembnih linolnih in gama linolenskih kislin. Znano je predvsem po tem, da pomirja in omili srbečico ter ima antioksidativen in regenerativen učinek.
Primerno je za suho, razdraženo, zrelo in občutljivo kožo.