Deli in natisni

color #000000
color #000000

14.1.2020

Garnier BIO

Garnier že 115 let išče navdih za svoje izdelke v sestavinah naravnega porekla, letošnjo jesen pa se predstavlja z linijo certificirane ekološke kozmetike. Kolekcijo sestavlja 11 ekoloških izdelkov za nego kože, ki so jih navdihnila znanja iz ljudske medicine, seveda v sodelovanju s strokovnjaki znamke Garnier.
 


Kot mnogi verjetno tudi vi pazljivo izbirate kozmetiko za nego kože in pri tem pazite tako na sestavine kot na vpliv posamezne kozmetike na naše okolje. Prav zato se je blagovna znamka Garnier odločila za proizvodnjo certificiranih ekoloških izdelkov.


 

Garnier BIO: certifikat kot garancija kvalitete sestavin

Vsi izdelki Garnier BIO imajo na embalaži oznake ECOCERT in COSMOS ORGANIC. To pomeni, da so izpolnili visoke standarde organizacije ECOCERT, ki obstaja od leta 2002 in predstavlja pooblaščeno telo za izdajo certifikatov ekološke in naravne kozmetike, ter pridobili certifikat COSMOS ORGANIC, kar v praksi pomeni sledeče:

  • Garnier BIO linija je ustvarjena iz izključno »zelenih« sestavin.
  • Ne vsebuje GSO.
  • Ne vsebuje parabenov, nano-delcev in silikonov.
  • Ne vsebuje umetnih dišav in barvil.
  • Ne vsebuje sestavin živalskega izvora, ki bi predstavljale stres ali smrt za žival, lahko pa vsebuje njihove proizvode, kot sta mleko, med.
  • Vsak izdelek vsebuje vsaj 20 % ekoloških sestavin.
  • Vsak izdelek vsebuje najmanj 95 % sestavin naravnega porekla.
  • Preostalih nekaj % je strogo nadzorovanih.

Kot je razvidno, COSMOS certifikat zagotavlja vrhunske standarde v ekološki kozmetiki, ki jih predstavlja tudi naša nova linija izdelkov Garnie BIO. 

Koristi ekološke kozmetike

Certifikat je seveda izredno pomemben za ekološko kozmetiko, vendar je še toliko bolj važen njegov posredni vpliv na kožo. Najbrž veste, da so sestavine ekološke kozmetike prijazne koži in okolju. Vprašanje, ki se poraja, je, ali so ekološki izdelki enako učinkoviti, saj se pogosto sliši zgodbe o naravni kozmetiki, ki skorajda mejijo na neresnične. Izredno pomembno je, da najdete tisto formulo, ki vam najbolj ustreza. To je pravi izziv in Garnier se je 10 let posvečal snovanju pravih formul ter sedaj razkril linijo Garnier BIO.