Deli in natisni

color #000000
color #000000

20.2.2017

Pomirite svojo kožo

Po britju ali depilaciji je koža suha in razdražena, pogosto je tudi zelo občutljiva. Koža pri pogostem odstranjevanju dlačic izgubi veliko vlage in maščob, zato potrebuje veliko pozornosti in nege. Če imate suho kožo, morate še posebej paziti nanjo. Vlažilni in pomirjevalni izdelki so odlična rešitev, saj koži pomagajo pri regeneraciji in jo sproščajo.

 


Pa začnimo
Dlačice odstranite med ali po tuširanju, saj s tem preprečite morebitno razdraženost kože. Ker topla voda odpre pore, bo odstranjevanje dlačic veliko lažje in prijetnejše. Po britju kožo temeljito sperite in odstranite morebitne ostanke gela oz. pene za britje, ki lahko povzročijo razdraženost kože. Kožo lahko pomirite tudi s hladnimi obkladki in z njimi hkrati še zaprete pore.


Sprostitev za občutljivo kožo
Če se po odstranjevanju dlačic na koži pojavijo majhni, rdeči mozoljčki, gre po vsej verjetnosti za lažje vnetje kože. Takrat kožo namažite z losjonom ali kremo, ki vsebuje pomirjevalni provitamin B5, vitamin E, aloe vero, ekstrakt kamilice, alantoin ali pantenol, ki lajšajo vnetje in preprečujejo nastanek mozoljčkov in neprijetno srbečico. Redno uporabljajte vlažilne izdelke ter postopoma povečajte odpornost svoje kože, ki bo zato redkeje razdražena.
Nasvet: Če je vaša koža zelo občutljiva in pogosto razdražena, po britju ne nosite ozkih sintetičnih oblačil in ne uporabljajte deodorantov, ki vsebujejo alkohol.


Z nežnim pilingom proti vraščenim dlačicam
Po depilaciji ali voskanju se vam posamezne dlačice lahko vrastejo. Dlačice ne morejo več normalno rasti, saj odmrle kožne celice zamašijo njihov kanal. Z redno uporabo pilinga in masažne rokavice lahko vraščanje dlačic preprečite. Pilinga kljub temu ne uporabite takoj po odstranjevanju dlačic, saj je koža takrat zelo občutljiva. Če se korenina dlačice vname, mozoljčka ne stiskajte, saj lahko s tem vnetje samo še poslabšate. Raje uporabite antibakterijski gel.