Deli in natisni

color #000000
color #000000

26.1.2017

Za vsak tip las se krtača najde

Splača se kupiti kvalitetno krtačo za lase, saj je pomembno, da med česanjem ne poškodujete las in lasišča. Dobro krtačo boste razpoznali že po dveh glavnih lastnostih – zaobljenih ščetinah in topih robovih.

Kako veste, da potrebujete novo krtačo za lase? Če morate med česanjem s krtačo močno vleči ali pa celo izpulite lase, potem je skrajni čas, da kupite novo. Težava je lahko namreč že v velikosti glave krtače, ki je lahko za vaše potrebe premajhna.

Kako izbrati pravo krtačo za lase? Izbirate lahko med 4 tipi krtač: ovalnimi, oglatimi, skeletnimi in okroglimi krtačami za oblikovanje. Pri izbiri si pomagajte s spodnjimi nasveti.


Ovalna krtača

Primerna za lomljive, tanke lase. Dolžina: kratki do srednje dolgi lasje.
Učinek: Lasje so bolj sijoči in gladki. Med česanjem s krtačo masirate lasišče in spodbujate prekrvavitev, kar pozitivno vpliva tudi na rast las.
 

Oglata krtača

Primerna za dolge, močne lase.
Učinek: Velika površina krtače olajša česanje in poleg tega še masira lasišče.
 

Skeletna krtača

Primerna za kratke do srednje dolge lase brez volumna.
Učinek: Med sušenjem las s sušilcem za lase poskrbi za večji volumen, saj toplota skozi luknje v glavi krtače doseže tudi koren las in jih rahlo privzdigne.
Nasvet: Če imate dolge in močne lase, jih lahko s skeletno krtačo takoj po umivanju enostavno in hitro razvozlate.
 

Okrogla krtača za oblikovanje

Primerna za normalne in lomljive lase. Dolžina: srednje dolgi do dolgi lasje.
Učinek: Krtača za oblikovanje poskrbi za večji volumen las. Lase po umivanju delno posušite, nato pa s pomočjo krtače do konca posušite posamezne pramene. Med sušenjem las s krtačo vlecite od korenin do konic.

Nega in čiščenje 

Po vsaki uporabi s krtače odstranite lase in prašne delce, enkrat na teden pa jo umijte tudi s šamponom za lase in vodo ter jo temeljito osušite.