Deli in natisni

color #000000
color #000000

23.1.2017

Zdravi lasje so lepi lasje


Lasje so lahko raznovrstni modni dodatek, lahko so kratki, dolgi, skodrani, ravni, barvani,...važno, da so zdravi. 

Vendar pa na zdravje naših las vpliva veliko faktorjev. Pozimi lasem škoduje mraz in oster veter, pa tudi centralno ogrevanje, poleti sonce in toplota. Reakcije naših las se med seboj razlikujejo. Lasje lahko postanejo mastni, izpadajo, ali pa so pretirano suhi.

Strokovnjaki pravijo, da je izpadanje med 50 do 80 las normalni pojav. Lasje se vsakodnevno regenerirajo in stari pustijo prostor novim. Pretirano izpadanje pa je lahko posledica zdravstvenega stanja, sprememba prehrane, različne diete, stres, bolezen jeter, ščitnica ali spremembe v imunskem sistemu.

Najpogostejši razlog pa je nepravilna nega in slabo ravnanje z lasmi ter nepravilna uporaba šampona, ki ne odgovarja vašemu tipu las, pogosto barvanje las, prepogosto sušenje s toplim zrakom in podobno.
 


 

Za zdravje in lepoto vaših las je poleg redne uporabe odgovarjajočih regeneratorjev in šamponov pomemben tudi zdrav življenjski slog, vključno z zdravo prehrano, kamor spadajo npr. losos, zelena zelenjava, jajca, grah, polnozrnata žita, nemastni mlečni proizvodi, korenje, lešniki, perutnina, školjke. Pomembne so tudi beljakovine, voda in vitamin C, koristni pa cink, železo in biotin.