Deli in natisni

color #000000
color #000000

2.8.2019

Več volumna za krhke in tanke lase?

Čeprav so vaši lasje tanki in občutljivi, ne pomeni, da jih imate malo. So pač tanjši in jih je zato videti manj. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za oblikovanje in nego tankih las.


 


 

Tanki lasje
 

Lasišče: Lahko je suho ali pa mastno, zaradi česar hitro postanejo mastni tudi lasje.

Lasna struktura: Tanki lasje so približno 0,05 mm tanjši od normalnih las. Pri 100.000 do 150.000 laseh je to že kar opazna razlika.
Pomoč iz narave: Kana vsebuje tanine. To so čreslovine, ki lasem dajejo sijaj in jih malo otrdijo, to pa jim daje več volumna.
 


Pravilna nega tankih las
 

Pravi šampon: Tanki lasje so po navadi tudi nekoliko bolj občutljivi. Idealni so nežni šamponi za volumen ali tisti za vsakodnevno umivanje las. Pomembno: šampon ne nanašajte vsepovprek po celotni dolžini las, temveč ga rahlo vmasirajte v lasišče. Sperite z mlačno vodo, da ostanki šampona ne bi še dodatno obtežili las. Najbolje, da spirate trikrat dlje, kot ga vtirate. Po umivanju las ne drgnite z brisačo, temveč jih za začetek raje zavijte v turban.
Sušenje: Če pri sušenju poznamo pravo tehniko, so tanki lasje takoj videti polnejši. Najbolje je, da jih med sušenjem češete s ploščato krtačo. Najprej do enega ušesa, nato do drugega, od vratu naprej in na koncu od čela nazaj. Tako lasje lepše stojijo, hkrati pa poskrbite za volumen. Če so vaši lasje kratki, posamezne pramene držite stran od glave v smeri navzgor in jim privoščite topel zrak iz sušilnika za lase. Deluje tudi, da pramene ob lasišču rahlo zgnetete, nato pa posušite.
Nega las: Balzam nanesite samo po dolžini in konicah, nato pa lase ponovno umijte s šamponom. Za več volumna poskrbi tudi občasno umivanje s piling šamponom, ki odstrani ostanke izdelkov za oblikovanje in silikone. Poleg tega rahlo oblikuje lasno strukturo, kar daje vtis polnejše pričeske. Lahkotnost jim dajejo tudi maske, ki jih po umivanju vtrete v lase in jih ne izperete.
 


 


 

Kako do volumna?
 

Za tanke lase je primerno vse, kar jim daje več volumna - npr. sprej za zaščito pred vročino ali pena za utrjevanje. Oba vsebujeta smolo, ki krepi lasno strukturo, zato je posamezen las videti debelejši in trdnejši. Odličen je tudi sprej za lase, a ne nanašajte ga po celotni pričeski od zgoraj navzdol, temveč na pramen za pramenom in ga vtrite s spodnje strani.
 


Nasveti za oblikovanje tankih las
 

  1. Prečko od časa do časa prestavite na drugo stran. Tako boste obnovili lasne korenine in lasem dali več volumna.
  2. Med sušenjem s sušilnikom okroglo krtačo v laseh malo ohladite, saj bo volumen tako prisoten dlje časa.
  3. Lasje bodo videti polnejši tudi s pravo pričesko. Primerne so lahke stopničaste pričeske maksimalno do ramen.
  4. Tankih las ne spenjajte vedno na tesno, saj lahko to vodi do lomljenja in izpadanja.
  5. Prameni malo oblikujejo lasno strukturo in tako dajejo večji volumen.
  6. Z rahlim tupiranjem lahko na zadnjem delu glave ustvarite čudovit volumen.
  7. Tanki lasje v svetlih odtenkih delujejo še tanjši. Naslednjič jih pobarvajte na nekoliko temnejšo barvo.