Deli in natisni

color #000000
color #000000

31.7.2019

Plešavost pri moških in kako jo lahko omilite

Nič ne skrbite, če vam tu in tam manjka kakšen las. Tega ljudje pogosto sploh ne opazijo. Če pa gre za kronično izpadanje las, je dobro poznati razlog, saj boste tako lažje prišli do rešitve.


 


 

80 % moških plešavost podeduje
 

Izpadanje las po svetu prizadene 80 % vseh moških, torej skoraj vse. Predvideva se, da lahko moški, če pravočasno ukrepa, izpadanje omili ali celo prepreči.

Če ste stari med 25 in 35 let in na glavi opazite tanke in redkejše lase, gre za genetsko pogojeno izpadanje las. V prav tako 80 % primerov je plešavost oz. izpadanje dedno. Pri ostalih 20 % je stvar nekoliko zahtevnejša, a o tem malo kasneje.

Moški v povprečju izgubi 100 las na dan. Zdi se veliko, a ni, sploh če pomislimo, da jih ima na glavi od 90.000 do 150.000. Poleg tega v normalnih pogojih ves čas rastejo novi.

Preiskovanje razlogov – zakaj je plešavost doletela ravno vas?
 

Najprej je dobro, da ocenite, zakaj lasje postajajo tanjši, oz. se o tem posvetujete z zdravnikom. Morda sodite med 80 % moških, ki so izpadanje las podedovali, ali pa med 20 %, pri katerih verjetno veliko vlogo igrajo tudi drugi dejavniki, npr. pomanjkanje vitaminov in mineralov, preveč stresa ali močno kajenje. To vašim lasnim mešičkom ni prav nič všeč. Če malo raziščete razloge, se lahko bolje borite proti redčenju oz. najdete primerno nego za preostale lase.

Kaj pomaga pri izpadanju las?


Kljub mnogim razlogom za izpadanje je število izdelkov, ki naj bi pomagali pri tem, vsaj še enkrat tolikšno. Najpomembnejši je šampon proti izpadanju las, ki spodbuja njihovo rast in osveži kožo na lasišču z eteričnimi sestavinami, kot so olje iz sončničnih semen, limonska trava in mentol. Teh se ne razveseli le koža, temveč tudi lasne korenine. In še odličen stranski učinek?


 

SEINZ. šampon z brezo in provitaminom B5 za krepitev las 

Izjemno dišijo.


Seveda lahko naredite nekaj proti izpadanju, a dedne plešavosti ne morete čisto preprečiti. Konec koncev pa gre samo za lase. Morda jih imate zdaj malo manj kot včasih, a še vedno se isti moški z istim čarom. Naj izpadanje las ne bo ovira, temveč motivacija, da negujete lase, jih oblikujete in na sploh živite zdravo.