Deli in natisni

color #000000
color #000000

12.6.2019

Kako pravilno očistim obraz?

Moški, uporaba ženskih krem za obraz je prepovedana! Svoji koži raje privoščite tisto, kar potrebuje – pravo moško nego.


 

Kaj moška koža zares potrebuje?

Moška koža je za približno 25 % debelejša od ženske. Poleg tega ima večje pore, drugačno vrednost pH in je bolj mastna. Če boste torej uporabili kremo svoje boljše polovice, s tem ne boste ujezili le nje, temveč tudi svojo kožo, ki hrepeni po lastnih izdelkih. Ni treba, da jih imate veliko, pomembno pa je, da imate vsaj osnovno opremo.

Nepogrešljivo za moške:

  • nekaj osnovnih, a kakovostnih, izdelkov;
  • priročni, funkcionalni in učinkoviti izdelki za nego;
  • rahle teksture, ki se ne zlepijo, se hitro vpijejo in navlažijo kožo;
  • izdelki več v enem, ki skrajšajo čas v kopalnici;
  • pomirjajoča nega po britju.

Nevtralno čiščenje moške kože

Zaradi povečane proizvodnje maščob se mora koža bolj boriti z nečistočo. Moški, zjutraj in zvečer si vzemite čas in si očistite obraz – najbolje z gelom za umivanje obraza s kakovostno formulo, ki omogoči, da koža ohrani zaščitni sloj.
 


 

Moška koža ima svoje potrebe

Zaradi vsakodnevnega britja koža potrebuje posebno nego. Pomirjajo jo losjoni po britju, ki jo naredijo mehko in prožno, potrebuje pa tudi izdelke za nego, ki jo vlažijo in matirajo. Odvečna maščoba je dobra samo pozimi, ko je koža zaradi mraza bolj suha.


 

Enostavni izdelki za negovane moške

Moškim so všeč enostavni izdelki, npr. kreme, ki se hitro vpijajo, se ne zlepijo in kožo osvežijo. Vonj je postranskega pomena, a mora biti moški.
Multitasking za moške? Pri negi obraza je to dejansko mogoče! Gospodje seveda ne želijo zapravljati časa v kopalnici in zato najraje posežejo po izdelkih 2 v 1 ali 3 v 1.

Izdelki proti staranju kože tudi za moške

Tudi moški niso varni pred gubami. Delati se jim sicer začnejo nekoliko kasneje, so pa zato precej globlje. Da niso vidne že na prvi pogled, moški v zrelih letih posezite pa vlažilnih kremah s kolagenom. Gube odlično zapolni tudi hialuronska kislina, ki zadrži veliko vode, in tako je koža videti mlajša.


 

Ne spreglejte aktualnih ugodnosti, ki so ta mesec namenjene moškim.