Izdelki sundance zanesljivo varujejo kožo, lase in ustnice pred nevarnimi sončnimi žarki. Poleg izdelkov za zaščito pred soncem so na voljo tudi izdelki za nego kože in las po sončenju, izdelki za samoporjavitev in sončna očala z zaščito pred UV žarki.

 

dm sončna svetovalnica: ustrezna zaščita za vaš tip kože


 

Koža je zelo svetla in bleda, barva oči je po navadi modra ali svetlo siva. Ljudje s takšno poltjo imajo rdečkaste do rdečkasto-blod ali svetlo blond lase in zelo pogosto sončne pege. Njihova koža ne porjavi, zato jih hitro opeče. Brez zaščite so lahko na soncu le od 5 do 10 minut.
Imate zelo svetlo kožo? Potem priporočamo, da ste res zelo previdni. Vaš tip kože je še posebej občutljiv, zato vas hitro opeče. Pomembno je, da ne uporabite le izdelkov za zaščito pred soncem, temveč da si nadenete tudi pokrivalo. Pri sončni negi velja, da večji kot je faktor, boljša je zaščita. Uporabljajte zaščitni faktor od 25 naprej, najbolje pa med 30 in 50+.

dm priporoča

Čas lastne zaščite, torej čas, ko ste lahko na soncu, ne da bi vas opeklo, lahko izračunate.

Primer:
Čas lastne zaščite: 5 minut
×
ZF: 30
= 150 minut oz. 2,5 uri na močnem soncu dnevno.

Kljub temu nekateri strokovnjaki opozarjajo, da ste lahko na močnem soncu le 75 % tega časa, odvisno pa je seveda tudi od tega, kje se nahajate. Ob morju, v tropskih krajih ali gorah se namreč čas, ko ste lahko brez zaščite, skrajša.

Nega po izpostavljanju soncu

Z vročega na hladno! Če se po sončenju želite oprhati, je za kožno in krvni obtok najbolje, da se poškropite z mlačno vodo in uporabite posebne gele za prhanje in losjone za nego po sončenju. 

 

Zabava za najmlajše

Le kdo lahko širi dobro voljo bolje od naših najmlajših? Vzemite si prost dan in ga z otroki preživite na bazenu, ob morju ali na sprehodu v naravi. 

Idealna zaščita za aktivne ljudi

Sundance predstavlja linijo, popolno za vse aktivne ljudi. sundance sport kreme omogočajo popolno zaščito pred nevarnimi sončnimi žarki. 

Pripravljeni na poletni dni?

Preberite intervju z Mirjam Rogl Butina, dr.med, specialistko dermatovenerologije