Deli in natisni

color #000000
color #000000

12.11.2018

Katera dišava je prava zame?

Se tudi vi ne morete odločiti, katero dišavo bi izbrali? Nikoli ne kupujte vonja samo zato, ker vam je bil všeč na nekom drugem. Različni tipi kože, prehrana, mila in losjoni dajejo vaši koži individualen vonj, ki spremeni način, kako se dišava razvije na koži.
 

Preberite si nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali do izbire vonja, ki bo samo vaš in ga boste z veseljem nosili. 


🌿 Za ljubiteljice narave

Za ženske, ki ljubijo naravo in prosti čas najraje preživljajo zunaj, na sprehodih ali pa v gorah so primerni topli, zemeljski vonji, ki jih vsebujejo lesni parfumi. Parfumi z lesno srednjo noto običajno vsebujejo sandalovino ali pačuli, njihovo sladkost pa zmanjšujeta cedrovina in vetiver. Vsebujejo lahko tudi citrusne in začimbne note.

Če vam je všeč vonj gozda po dežju, bodo prava izbira lesni vonji parfumov, kot je na primer Christina Aguilera by Night. 


 


👟 Spontane ženske

Parfumi z zelenim vonjem so všeč spontanim, športnim ženskam, ki prosti čas najraje preživljajo na plaži ali ob športnih aktivnostih. Mladostne in sproščene ženske se najraje odločajo za sveže, športne vonje zelenih parfumov, ki spominjajo na pravkar pokošeno travo.

Zeleni vonji so največkrat kar v zelenih stekleničkah, vsebujejo pa note, kot so listi vijolic, petit grain, bršljan, hijacinta in rabarbara. Preizkusite dišavo Elizabeth Arden Green Tea Bamboo. 


 🌺 Romantične ženske

Romantične in ženstvene ženske dobro nosijo cvetne parfume. Cvetni vonji so namreč najbolj ženstveni med vsemi parfumi. Povezujemo jih z romantiko in tradicionalnostjo. Vsebujejo lahko zahtevne cvetne kombinacije ali pa samo eno cvetno esenco (npr. vrtnico, jasmin, …). Dobro se ujamejo tudi z zelenimi, sadnimi in začimbnimi notami.

Cvetni parfumi najpogosteje vsebujejo note vrtnice, jasmina, lilije, vijolice, magnolije, španskega bezga in ylang-ylang. Navdušil vas bo Naomi Campbell. 


 

 


🍒 Mlade in igrive

S sadnimi parfumi se nadišavijo moderne ženske, ki želijo poudariti svojo svežino in mladost, ki so igrive, njihov najljubši letni čas pa je poletje. Sadni vonji so sveži, citrusni, včasih nekoliko začinjeni.

Izberite parfume, ki imajo med sestavinami navedene note jabolka, ribeza, češnje, maline, marelice, breskve in melone. Všeč vam bo dišava Escada Born in paradise. 


 


 

💃 Fatalke

Fatalke bodo zagotovo izbrale orientalske vonje. Orientalski parfumi imajo s svojim težkim vonjem skoraj uročljivo moč, za marsikoga pa so lahko tudi moteči. Skromne in sramežljive ženske se ne bi odločile zanje.

Orientalski parfumi so bogati, eksotični in čutni parfumi, ki bazirajo na ambri. Ambro so včasih pridobivali iz prebavnega sistema kita glavača. Parfumom ni dala le sladkastega vonja, ampak tudi večjo obstojnost. Danes je pridobivanje prave ambre vse bolj sporno, zato jo nadomeščajo s sintetičnimi spojinami.

Ko izbirate orientalski parfum, preverite, da vsebuje ambro, vanilijo, mošus, dragocen les, eksotične rože, kardamom, ingver, cimet, klinčke in „živalske note“. Med priljubljenimi orientalskimi parfumi je tudi Dolce & Gabbana Intense.