Deli in natisni

color #000000
color #000000

21.2.2017

Ovijte se v vonj cvetlic

Cvetlični vonji očarajo tudi najbolj zahtevne, saj ne ustvarijo le naravnega in romantičnega vzdušja, ampak dajo tudi občutek harmonije in optimizma. Izbirate lahko med številnimi cvetlicami, saj je njihov vonj primeren za vse priložnosti. Jasmin ali vrtnica? Sprehodite se z nami skozi cvetlični vrt in morda najdete cvetlični vonj zase.
 

 


Bezeg
Očarljiv vonj bezgovih cvetov spomladi privlači čebele in metulje. Zaradi svoje nežne note je bezeg pogosta sestavina cvetličnih parfumov, ki uročijo vse okrog vas.

Frezija
Zaradi živih odtenkov cvetov je frezija zelo priljubljena kot rezano cvetje, saj lahko izbirate med belimi, rumenimi, roza in rdečimi cvetovi. V parfumih običajno z drugimi cvetličnimi vonji sestavlja osrednjo noto parfuma.

Pelargonija
Olje geranije pridobivajo iz listov roženkravta oz. vrtnice pelargonije, ki imajo prefinjen cvetlični vonj, ki rahlo spominja na vonj vrtnic.

Iris
Iris spada med perunike in cveti v poletnih mesecih. Rastlina je dobila ime po grški boginji mavrice. Če imate radi sveže cvetlične vonje, potem je parfum z noto irisa odlična izbira.

Jasmin
Rastlina z belimi cvetovi izvira iz azijskega visokogorja in jo v aromaterapiji uporabljajo tudi kot afrodizijak.

Sivka
Za izdelavo parfumov najbolj pogosto uporabljajo sivkino olje, ki ga odlikuje eteričen in svež vonj, ki vas poleg tega še pomiri.

Nagelj
Cvetlični popki naglja imajo močan zeliščni vonj, ki prebudi občutke domačnosti in topline.

Pomaranča
Dišavo pridobivajo iz cvetov pomarančevca. Njen poletni, sadni vonj vas bo pomiril in hkrati napolnil z energijo.

Vrtnica
Dišeče olje kraljice vseh rož je najpogostejša sestavina pri izdelavi cvetličnih parfumov, saj nežen in romantičen vonj vrtnice očara prav vsakogar.

Ylang Ylang
Ylang ylang v malezijščini pomeni »cvetlica vseh cvetlic«. Njen omamen, močan vonj obogati osrednjo noto parfuma, pogosto pa jo uporabljajo tudi pri izdelavi krem in dodatkov za kopeli za nego suhe kože.