Deli in natisni

color #000000
color #000000

6.2.2017

Kako zagotoviti trajnost vašega parfuma?

Se tudi vi soočate s tem, da se vonj parfuma na vaši koži ne obdrži prav dolgo? Preberite si par nasvetov, ki vam bodo pomagali ohraniti omamen vonj vaše kože.

Kako zagotoviti trajnost parfuma? 

Ne hranite parfumov predolgo, odprta steklenička parfuma je namenjena uporabi. Tako vsebina, kot tudi posamezne lastnosti parfuma se lahko namreč spremenijo in izgubijo svojo prvotno noto. Strokovnjaki za dišave svetujejo, da se odprti izdelki ne uporabljajo dlje od enega leta.

Stekleničke s parfumom ne izpostavljajte močni sončni svetlobi ali prevelikim temperaturnim spremembam, ki lahko porušijo občutljivo ravnovesje sestavin dišave. Končni rezultat je spremenjen oziroma pokvarjen vonj.

Če želite vonj parfuma ohraniti dalj časa, potem stekleničko obvezno shranite v hladen, vlažen prostor.

Nekatere dišave so ne glede na koncentrat trajnejše. Najmanj obstojne so osvežilne vode zelenih ciprskih in cvetličnih not, podobno velja za dišave, v katerih je velik odmerek agrumskih not. Najtrajnejše so orientalske in začimbne note. Več kot je v dišavi živalskih in lesnih not, dlje časa bo vonj prisoten.
 


 

Kako zagotoviti trajnost dišave na koži? 

S parfumom se poškropite na predele, kjer čutite srčni utrip. Parfum se najdlje obdrži na mestih, kjer je koža topla in dobro prekrvavljena. Hkrati tako tudi najbolje ohrani svoj vonj.

Parfum bo lepo razvil svoj vonj, če ga nanesete na zapestje ali za ušesom.

Nanesite ga tudi na prsni izrez, kjer je koža tanka in nežna.Če ga nanesete v pregib komolca, bo parfum izrazito in močno dišal. Tudi tu je čutiti utrip žile.Še posebno dolgo ostane močan vonj na pregibu pod kolenom.Sveže oprani lasje so odlično mesto za nanos dišave.

Pomembno pravilo pa je, da ne pretiravamo z odišavljanjem. Tukaj upoštevajte pravilo »manj je več«. Blag vonj je prijetnejši od vsiljivo močnega. Upoštevajte tudi, da se bo vaš pravi vonj razvil šele v roku pol ure po nanosu.