Deli in natisni

color #000000
color #000000

22.11.2019

Mini slovar dišav

Svet dišav je kompleksen in na prodajnih policah ni dišave, ki bi dišala enako kot tista ob njej. V nadaljevanju vam bomo razložili, kaj je pri izbiri dišave najpomembnejše.


 

CENA

Na ceno dišave vplivajo različni kriteriji, kot so postopek pridelave, razvoj, koncentracija izdelka in dizajn stekleničke. To ne pomeni, da cenejši parfumi dišijo slabše in dražji boljše. Okusi so na srečo različni.

DARILO

Pri nakupu parfuma je pomembno, da se vprašate, kakšna je osebnost človeka, ki ga želite razveseliti. Morda še posebej rad nosi neko znamko. Je bolj klasičen ali čuten tip? Kakšni vonji so mu všeč? Treba je biti pozoren na vse to.

INTENZIVNOST

Intenzivnost je odvisna od koncentracije parfumskega olja.

  • Parfumska voda s 15- do 30-odstotnim deležem parfumskega olja je najintenzivnejši izdelek, kar se tiče vonja. Diši zelo dolgo.
  • Delež parfumskega olja v toaletni vodi je od 3- do 12-odstoten in je tako manj intenziven.
  • Kolonjska voda ima zelo nizko koncentracijo parfumskega olja. Delež tega je od 3- do 5-odstoten, vonj pa hitro izhlapi.

NANOS

Dišavo je najbolje nanesti na mesta, kjer lahko začutite utrip srca, torej na notranjo stran zapestja, vrat, dekolte in pregib kolena. Odlični nosilci vonja pa so tudi lasje, kjer se dišava obdrži še posebej dolgo.

SPODNJA NOTA

Spodnja ali bazna nota dišavi daje polnost in trajnost. Gre za tretjo fazo dišavnega kompleksa.


 

SRČNA NOTA

Ko vrhnja nota izhlapi, se razvije srčna nota, ki je odgovorna za harmonijo dišave.

SHRANJEVANJE

Parfum je treba shranjevati v čim temnejšem prostoru in pri največ sobni temperaturi. Rok uporabe po odprtju je naveden na embalaži. Bolje je, da ga uporabite v prvem letu, saj lahko po tem spremeni vonj.

VONJ

Ena dišava, a dva različna vonja? To je čisto mogoče – odvisno je od tipa kože, prehranjevalnih navad in individualnega vonja, zaradi katerih nanesene esence različno reagirajo.

VRHNJA NOTA

Vrhnja nota je ena od treh medsebojno delujočih kompleksov dišav vsakega parfuma. Gre za prvi vtis vonja ob nanosu.

ZANJO IN ZANJ

Tako ženske kot moški lahko izbirajo med tremi vrstami dišav. Orientalski vonji in vonji chypre so primerni za oba spola. Ženske posegajo tudi po cvetličnih vonjih, moški pa po fougére.

VEČ KOT 100 DIŠAV PO VEDNOUGODNIH CENAH

Ideje za obdarovanje vaših najbližjih najdete v dm prodajalnah po vsej Sloveniji. Izbirate lahko med več kot 100 dišavami po vednougodnih cenah. Seznam vseh dišav, ki sodelujejo v aktivnosti VEDNOUGODNO, si lahko ogledate tukaj.