Deli in natisni

color #000000
color #000000

17.10.2019

Zaščitite zobe in dlesni, ko je ščetkanje oteženo

Pri skrbi za zdravje zob in obzobnih tkiv je najpomembnejše učinkovito mehansko obvladovanje zobnih oblog. Zadostuje že ustrezna uporaba zobne ščetke in pripomočkov za čiščenje medzobnih prostorov – medzobnih ščetk in zobne nitke. Zgodi pa se, da ne moremo zagotoviti zadostnih pogojev za vzdrževanje dobrega ustnega zdravja.


 

Vzrokov je lahko več, na primer stres, hormonske spremembe, oslabljen imunski sistem, operativni posegi, puljenje zob in fiksni ortodontski aparat. Kaj torej storimo, kadar je mehansko čiščenje oteženo? Prva izbira je bila običajno uporaba izdelkov s klorheksidinom. Zdaj pa je na voljo nova linija ustnih vod, zobne paste in gela z izpopolnjeno formulo.

Nova linija s preizkušenimi koncentracijami klorheksidina in CITROX®-om 

Izdelki CURAPROX Perio Plus+ poleg klorheksidina vsebujejo še CITROX® z devetimi naravnimi bioflavonoidi, pridobljenimi iz grenke pomaranče – z antiseptičnim, protiglivičnim in protivirusnim delovanjem. CITROX® pravzaprav dokazano poveča učinek klorheksidina, ob tem pa bistveno zmanjša njegove neželene učinke. Tveganje za obarvanje, ki je značilno za klorheksidin, je ob pravilni uporabi minimalno, prav tako pa ne vpliva na spremembo zaznave okusa.

Izpopolnjena formula za učinkovito zaščito zob in dlesni 

Izdelki Perio Plus+ bodo prišli še posebej prav posameznikom, ki so podvrženi težavam z zobmi in obzobnimi tkivi, kot so karies, krvavenje in odmik dlesni. Njihova uporaba pripomore k obnovi ustnih tkiv, ščiti pred kariesom ter zmanjšuje občutljivost zob in dlesni. Ustne vode z večjo koncentracijo klorheksidina pa je včasih priporočljivo uporabiti že pred invazivnimi zobozdravstvenimi posegi.
 


 


1Malic, S., Emanuel, C., Lewis, M. A. O., in Williams, D. W. Protimikrobno delovanje novih ustnih vodic proti planktonskim celicam in biofilmom s patogenimi mikroorganizmi. Microbial Discov 2013; 1: 11. http://dx.doi.org./10.7243/2052-6180-1-11