Deli in natisni

color #000000
color #000000

12.2.2020

Kako izbrati pravo barvo za lase?

Pred izbiro barve je pomembno, da veste, katero barvo las imate in katero barvo las želite imeti, saj je od tega odvisen rezultat, ki ga želite doseči.

Nasveti in triki za izbiro prave barve za lase:
 

Opazujte svoj obraz brez ličil pod naravno svetlobo. Vaš ten kože ter barva oči in obrvi so pokazatelj za to, kateri odtenki vam najbolje pristajajo.
Vaša nova barva las bo zagotovo čudovita, če bo podobna vaši naravni barvi las in obrvi. Barva las, ten kože in barva oči se bodo zlili v popolno harmonično podobo.
Če niste prepričani, ali ste izbrali pravi odtenek, vam priporočamo, da preizkusite barvni preliv, če želite doseči odtenek intenzivno rdeče ali temnejšo nianso. Morda vam končni rezultat ne bo najbolj všeč. V tem primeru takoj nanesite masko in lase nekajkrat izperite. Na ta način se bodo barvni pigmenti povezali med seboj, vaša barva las pa bo izgubila na intenzivnosti.
 


 


 

Nasveti za uporabo

  • Barve za lase ne nanašajte na vlažne lase, razen če je to navedeno v navodilih za uporabo. Lasje v tem primeru vsebujejo veliko vode, zato barva ne more prodreti dovolj globoko v notranjost lasne strukture, saj v njej ni dovolj prostora za barvne pigmente. Rezultat barvanja ne bo tako intenziven, kot bi želeli.
  • Pri pripravi barvne mešanice je pomembno, da barvo mešate vsaj 45 minut, saj je komaj takrat dobro premešana (najkrajši potreben čas za mešanje sestavin).
  • Barvo nanesite takoj po mešanju, saj barvni pigmenti po določenem času oslabijo, zato barvni rezultat ne bo dovolj intenziven.
  • Pred barvanjem obvezno preberite navodila za uporabo in opravite test zaradi suma na alergijo.
  • Pred barvanjem las doma najprej na kožo ob robu lasišča, na čelo in senca nanesite negovalno kremo. Krema bo preprečila nastanek madežev na koži.
  • Če ste pozabili nanesti kremo, lahko barvne madeže odstranite s tonikom za obraz ali z robčki za odstranjevanje ličil.
  • Tretma se na laseh ohrani 4 do 5 umivanj, regenerator in šampon pa se izpereta po prvem umivanju.

Odgovorite na nagradna vprašanja in se potegujte za enega izmed 15 darilnih setov!