Deli in natisni

color #000000
color #000000

27.1.2020

Še veš, kako je biti v stiku z naravo?

Aloe vera: Kraljica zdravilnih rastlin 


 

Rastlina z debelimi listi, ki spada v družino lilijevk in izvira iz subtropskih in puščavskih območij, ima zaradi svojega življenjskega prostora izjemno strategijo preživetja. Ko dežuje, shrani veliko količino vode in potrebne hranilne snovi takoj proizvede sama. Ker vsebuje kar 98,5 % vode, se lahko v sušnih obdobjih več mesecev varuje pred izsušitvijo.

To prednost je izkoristila tudi kozmetična industrija, ki gel iz notranjosti njenih listov uporablja v izdelkih za nego telesa, obraza in las. Poleg tega, da vlaži, ima aloe vera številne zdravilne učinke – deluje namreč protivnetno, antibakterijsko in regenerativno. Ne preseneča torej, da je našla pot v domačo kopalnico v obliki krem, losjonov, gelov za prhanje in izdelkov za nego telesa ter po sončenju.

POMAGA PRI OPEKLINAH …

Gel aloe vere vsebuje minerale, aminokisline, encime in visoko koncentrirane vitamine, poleg tega pa je neverjetno hladen in pomirjujoč, zato je še posebej priporočljiv pri sončnih opeklinah. Njegova pozitivna lastnost je tudi hitra absorpcija.

… IN GUBICAH!

Čisti gel aloe vere zaradi visoke vsebnosti številnih sestavin podpira naravni proces trajne regeneracije kožnih celic. Celice obnovi, jih navlaži in jih nato ohranja vlažne. Ravno zato je tako zelo priljubljen tudi pri negi zahtevne kože.

MOZOLJEM NE PUSTI DO ŽIVEGA

Zdravilna rastlina ima pozitiven učinek na zgornje plasti kože, zato po njej posezite, če imate ranice ali težave z nečistočami in izpuščaji. Odlično deluje predvsem, če kremo, gel ali losjon, ki jo vsebuje, uporabljate redno – nečista ali zrela koža se bo vsekakor razveselila vsakodnevne uporabe.

POŽIVI VAŠE LASE

Aloe vera poskrbi za učinkovito čiščenje las. Primerna je tudi za ljudi s suho kožo, saj je v večini primerov ne draži. To pomeni, da je odlična tudi za lasišče. Nanesite šampon ali balzam s pravo aloe vero, ki bo predvsem v kombinaciji z balzamom ali masko poskrbela za izjemen sijaj vaših las.