Deli in natisni

color #000000
color #000000

7.6.2018

Različne metode depilacije

Visoke temperature kar kličejo po poletnih oblekicah in sandalih. Da bodo vaše noge pripravljene na poletje, predstavljamo najbolj priljubljene načine odstranjevanja dlak. Britje, depilacija, epilacija, voskanje - do gladkih nog vodi več poti.


 

Katera vrsta odstranjevanja dlak je najboljša? To je odvisno od vsake posameznice, predvsem od praga bolečine, časa in denarja, ki ste ga pripravljeni nameniti ter želenih rezultatov. 

Britje: enostavno, a kratkotrajno 

Britje je še vedno najbolj razširjena metoda odstranjevanja dlak, saj je hitro, poceni, neboleče ter predvsem enostavno. Z britvico preprosto drsimo po koži in pri tem odstranimo površinski del dlak. Vendar pa ima britje predvsem eno veliko slabost: za gladko kožo je potrebno postopek ponoviti vsake dva ali tri dni, pri nekaterih celo vsak dan.

Nasvet: Izberite britvico s trakovi, ki so prevlečeni z vlažilnim sredstvom, npr. z aloe vero, kar bo omililo draženje kože. Pred britjem nanesite gel ali peno za britje, ki bosta dlačice zmehčala in jih pripravila na britje. 


 

Depilacijske kreme: hitro, a ne za občutljivo kožo 

Odstranjevanje dlačic z depilacijskimi kremami je povsem neboleče. Enostavno jih je nanesti in po le nekaj minutah je vaša koža svilnat gladka. Vsebujejo negovalne sestavine, nove dlačice pa niso ostre. Pri močnih, temnih dlačicah rezultat morda ne bo popoln, zato boste morali postopek ponoviti. Vmes naredite nekajdnevni premor, saj lahko v nasprotnem primeru koža postane razdražena.  

Nasvet: Kljub negovalnim formulam lahko pride do draženja kože. Pri prvi uporabi zato kremo nanesite le na majhen predel, da preverite, ali koža izdelek dobro prenaša.

 

Vroči in hladni voski: učinkovito, a boleče 

Voski za depilacijo so na voljo v različnih oblikah: od vročih voskov v tekoči obliki do depilacijskih trakov s hladnim voskom in praktičnih roll-on oblik. Odstranjevanje dlačic z voskom ne spada med najprijetnejše lepotne rituale, poleg tega zahteva dobro mero potrpežljivosti, dlačice pa morajo biti dolge najmanj 2 do 5 milimetrov.

Zakaj je voskanje kljub temu priljubljeno? Dlačice izpulimo s korenino, zato koža ostane gladka dlje časa, nove dlačice pa so tanjše. Če voskanje izvajamo redno, se rast dlačic lahko celo upočasni.

Nasvet: Če želite popoln rezultat gladke kože na točno določen dan, potem morate voskanje načrtovati dva do tri dni prej. Tako si koža lahko spočije, vi pa se na pomemben dan izognete rdečici.  

V zadnjem času je priljubljeno odstranjevanje dlačic s sladkorno pasto, ki ima podoben učinek kot voskanje. 

Epilacija: zamudno, a dolgotrajno  

Tako kot pri voskanju tudi pri epilaciji dlačice odstranimo s koreninami. Bolečina je tu manjša, saj lahko postopek prilagajate sami – dlačice odstranjujete postopno, centimeter površine kože naenkrat. Epilacija je zato zamuden postopek, a rezultati trajajo dlje.

Nasvet: Veliko žensk ima po depilaciji težave z vraščanjem dlak. To lahko preprečite s pilingom in redno uporabo negovalnih krem.

Ne glede na to, katere metode depliacije se poslužujete, koža je v vsakem primeru nekoliko razdražena, saj poškodujemo njeno zgornjo plast. Nega po depilaciji je zato izjemnega pomena. V prodajalnah dm boste našli pestro izbiro različnih negovalnih sredstev za po epilaciji.