Deli in natisni

color #000000
color #000000

25.8.2017

Multi Color Correcting – trend korekturne tehnike obraza


Po tehnikah senčenja in osvetljevanja obraza, bolj znanih kot contouring in strobing, prihaja nov trend – multi color correcting. Gre za tehniko uporabe korektorjev v pastelnih barvah, s katerimi prekrijemo nepravilnosti na obrazu in izenačimo ten.

💚 ZELENA prekrije rdečico ter nevtralizira barvne spremembe na koži, kot so mozoljčki, akne in vidne drobne žilice. Je komplementarna rdeči, kot prikazuje spodnji prikaz barvnih odtenkov.

💛RUMENA je komplementarna vijolični in prekrije podočnjake ter temne pigmentne madeže.

🖤 RJAVA deluje kot čudežni bronzer in je priljubljena predvsem pri ljubiteljicah tehnike senčenja obraza. Z njo boste zlahka dosegli učinek ožjega nosu in bolj gladkega čela.

💗 ROŽNATA podari obrazu svežino. Posebej priljubljeni so odtenki v koralni in marelični oz. mešanica rdeče, oranžne in rumene, ki prekrije tako svetle kot tudi temnejše pigmentne madeže ter tudi podočnjake.

💜 LILA je komplementarna rumeni in zato idealna za prekrivanje pigmentnih madežev, rumenega tena ali bledice.


 


🌈 Barvna lestvica 🌈 


Korekturna tehnika je osnovana na principu komplementarnih barv, kjer sledimo barvam, ki so si v barvnem krogu nasprotne. Ko te barve med seboj zmešamo, se nevtralizirajo.


 Testiranje  

Umetniki ličenja svetujejo, da različne barvne korektorje uporabite po naslednjem principu: rumeno za podočnjake, zeleno za T cono (predel čela in nosu), nosnice in brado, marelično oz. rožnato za predele lic z neenakomernim tenom ter rjavo in lila ob stiku z lasiščem. Tehnika morda terja nekoliko več časa in napora, a rezultat se izplača. Ten bo enakomeren, nos bo videti ožji, rdečica bo izginila. Pri nanosu pazite, da boste prehode med posameznimi korektorji dobro zabrisali ter čez pazljivo nanesli še puder oziroma poljubno podlago.