Deli in natisni

color #000000
color #000000

7.5.2019

Kateri dezodorant izbrati?

Dinamika sodobnega vsakdana nam narekuje, da posegamo po različnih tipih dezodorantov. Včasih je naš potek dneva povsem rutinski, spet drugič se čez cel dan spopadamo s stresom. Temu lahko prilagodite tudi uporabo dezodorantov. Dezodorante lahko na grobo razdelimo na tri osnovne vrste.


 


Antiperspiranti 

To so tisti, ki preprečujejo tvorjenje potu. Če se želite v prvi vrsti izogniti vlažnim podpazduham in potnim madežem, priporočamo uporabo antiperspirantov, saj ti zmanjšujejo potenje.  Vsebujejo aluminijeve soli, ki deloma zavirajo delovanje znojnih žlez ter hkrati delujejo antibakterijsko in s tem preprečujejo neprijeten vonj. Glede na to, da je potenje pomembno, saj se prek njega čistimo, bodite pri uporabi antiperspiranta pazljivi. Uporabljajte ga le takrat, ko je nujno potrebno.

Antibakterijski dezodoranti 

To so dezodoranti, s katerimi poskušamo onemogočiti bakterije, odgovorne za ustvarjanje neprijetnega vonja. Antibakterijski dezodorant nevtralizirajo neprijetne vonjave, pri čemer ne preprečuje znojenja in omogočajo svežino. Nudijo 24 do 48-urno zaščito, odvisno od njihove sestave.

Dezodoranti z dišavami 

To so tisti dezodoranti, s katerimi neprijetne vonjave le prekrijemo z dišavami, ne učinkujejo pa antibakterijsko.

Uporabite lahko naravne dezodorante, dezodorante brez dišav, dezodoranti brez alkohola pa so priporočljivi po depilaciji. Izbirate lahko tudi med dezodoranti v spreju ali dezodoranti s kroglico.