Deli in natisni

color #000000
color #000000

17.10.2019

Poznate vse prednosti elektronskih in solarnih sveč?

Ljubljenih oseb, ki niso več med nami, se spominjamo vse leto, ob 1. novembru pa svoje misli še posebej namenimo njim. Zberemo se družine in prijatelji ter se skupaj odpravimo na pokopališče in jim v spomin prižgemo svečo. A kakšne sveče izbrati, da bodo našo lepo gesto ohranjale več kot samo nekaj dni? Letos lahko v spomin z ljubeznijo prižgemo ekološke elektronske in solarne sveče Vestina, ki predstavljajo trajnejšo in okolju prijaznejšo alternativo.


 

Slovenci smo v evropskem vrhu po porabi sveč na prebivalca. Po nekaterih podatkih jih letno porabimo približno 16 milijonov. Izgorele nagrobne sveče tako predstavljajo kar veliko količino odpadkov, večinoma pa problem predstavljajo voščene sveče, ki imajo zelo kratko dobo gorenja in postanejo odpadek po samo nekaj dneh. Pravi odgovor so okolju prijaznejše sveče Vestina, ki gorijo veliko dlje, v primeru solarne sveče Vestina SOLAR celo do 1000 dni oziroma skoraj 3 leta.

SPOZNAJTE EKOLOŠKE SVEČE VESTINA

Sveče Vestina so elektronske in solarne. Različni modeli elektronskih gorijo po 40, 60, 75 in 90 dni, njihovo uporabnost pa lahko še podaljšamo z zamenljivimi baterijami. Solarne sveče Vestina SOLAR pa se polnijo na sončno energijo in gorijo vse do 1000 dni. In ker ista sveča gori veliko dlje, je ne zavržemo in s tem občutno zmanjšamo količino odpadkov, hkrati pa tudi prihranimo. Vse sveče Vestina so izdelane iz ekoloških materialov in omogočajo enostavno reciklažo. Njihovo ohišje je izdelano iz stekla in plastike PET, ki ne vsebuje škodljivega klora, na vrhu pa imajo nerjaveč pokrov. Na voljo so v različnih modelih, barvah in velikostih, prav vse pa so izdelane v Sloveniji. Prepoznamo jih po zeleno-rjavi eko embalaži.


 

VESTINA SOLAR – SVEČA PRIHODNOSTI

Vestina SOLAR je ekološka solarna sveča, ki se polni s sončno energijo in gori dlje kot vse druge sveče, zato je med vsemi okolju najbolj prijazna. Izdelana je iz okolju prijaznih materialov in je hkrati odporna na vlago, vodo in veter. Ohišje sveče je stekleno, kar jo dodatno obteži in naredi bolj stabilno in odporno. Na vrhu sveče se na nerjavečem pokrovčku iz inoksa nahaja velika solarna površina. Ta omogoča zadosten sprejem sončnih žarkov za nemoteno gorenje tudi v slabšem vremenu, dežju, snegu in tudi ponoči. Tako kot ostale elektronske sveče Vestina tudi Vestina SOLAR posnema naravni plamen in je veliko bolj ekonomična. Ker nima pravega ognja, je sveča zelo varna za uporabo in lahko z njo varno rokujejo prav vsi. Gre za kakovosten izdelek, narejen v Sloveniji. Letos tako ob odhodu na pokopališče raje izberite trajnostno svečo, ki ne bo spomina na vaše drage preminule ohranjala le nekaj dni.