Deli in natisni

color #000000
color #000000

27.5.2019

Ali pri čiščenju zaščitite svojo kožo?

Čistilna sredstva obremenjujejo roke. Z upoštevanjem spodnjih nasvetov pa ne boste razvajali le svojega gospodinjstva, temveč tudi kožo.


 

Razpokana koža, krhki nohti, neprijetna rdečica in žulji – vsakodnevno delo v gospodinjstvu je za vaše roke vse prej kot prijetno. Tako zaščitite in poskrbite za roke:

1. Nosite rokavice
 

Čistilna sredstva raztopijo umazanijo, maščobo in vodni kamen, s tem pa napadejo in izsušijo tudi vašo kožo in nohte.

Pred agresivnimi čistili se najbolje zaščitite z rokavicami . Pravzaprav je najbolje, da tako opravljate vsa dela v povezavi s čiščenjem. Predvsem dobra zaščita so debele rokavice za večkratno uporabo.

2. Uporabljajte koži in okolju prijazna čistilna sredstva


Če nočete uporabljati rokavic, pa vsaj posezite po okolju prijaznih čistilih . Ta bodo zaradi boljše sestave veliko manj agresivne za vaše roke.


 

3. Kožo negujte že pred čiščenjem
 

Pred čiščenjem privoščite svojim nohtom in rokam veliko mero nege. Proti negativnim učinkom čistil med pomivanjem posode, čiščenjem kopalnice ali vrtnarjenjem odlično učinkujejo vodoodporne kreme, kot je vazelin.


4. Uporabite piling za roke


Stanovanje, vrt ali hiša se svetijo – kaj pa vaše roke? Namesto da drgnete s krtačko, umazanijo odstranite s čistilnim pilingom . Tako boste svoje roke očistili hitro in učinkovito.


 


5. Naj nega kože in nohtov postane vaša rutina


Kožo in nohte negujte redno, ne le po temeljitejšem pospravljanju. Dobro denejo kreme in negujoče kopeli, predvsem pa so pomembne za roke. Skoraj noben drug del kože namreč nege ne potrebuje tako zelo kot roke, saj tam v podkožju ni veliko lojnic in maščobnih tkiv. Iz tega razloga je tam koža še toliko bolj občutljiva.