Deli in natisni

color #000000
color #000000

10.04.2015

Več gibanja za boljše počutje!

Zimskih dni in s tem izgovorov, da zaradi mraza ne moremo v naravo, je konec. Pomlad je idealen čas za začetek rekreativnih podvigov na svežem zraku. Bodisi je to tek ali pa hitra hoja, vsak trenutek, preživet v naravi, blagodejno vpliva na vaše zdravje.


 

Tek - ena najbolj priljubljenih aktivnosti 

Tek je postal ena najpriljubljenejših prostočasnih aktivnosti. Mehki športni copati, udobna oblačila ter speti lasje in že ste pripravljeni za rekreativni popoldanski tek. Pri tem morate paziti, da začnete počasi, posebej če ste popolni začetnik, saj vas bo navdušenje hitro minilo, če boste telo že v uvodnih korakih popolnoma izmučili.

Začnite počasi 

Začnite z lahnim tekom, ki ga preusmerite v hojo, ko imate občutek, da so noge pretežke in da je dihanje oteženo. Najboljše bo, če na tek povabite še prijatelja – čas bo hitreje minil, več boste pretekli v dobri družbi, predvsem pa je pogovor med tekom dober indikator, kdaj se morate upočasniti. Ko vam namreč med pogovorom začne zmanjkovati sape in težje čvekate, je čas, da upočasnite korak, zadihate in se mogoče tudi malo raztegnete.

Brezplačne priprave na 11. dm tek 

Več nasvetov za vse začetnike pri teku pa vam nudimo na naših brezplačnih pripravah za 11. dm tek, ki potekajo po celi Sloveniji vsako četrtkovo popoldne. Več preberite tukaj. Pridružite se in tecite z nami!