Deli in natisni

color #000000
color #000000

11.08.2016

V družbi sadja

Poletje brez sadja ni poletje – od sladkih jagod do različnega tropskega sadja v raznoraznih oblikah in variacijah.

Vitamini, antioksidanti in veliko vode. Posladek brez obilice kalorij. Razlogov za uživanje sadja je več kot dovolj, a najslajši izmed njih se skriva v okusu. Jagode najbolj teknejo še sveže nabrane, najslajše češnje rastejo na sosedovem vrtu, jabolka pa si včasih najraje privoščimo kar v tekoči obliki.

Dodatki jedem 

Sladko: Sadni namaz dmBio iz sočnih malin, jagod in s sladko agavo je odličen kot namaz za kruh, za sladice, palačinke, pa tudi kot dodatek k mlečnim izdelkom.

Vsestransko: Veganska sojina krema za kuhanje je primerna za pripravo različnih jedi in še posebej odlična za pripravo sladic in kot dodatek k sadnim narastkom. 


 

Vmesni prigrizki 

Sušeno na soncu: Krhlji jabolk dmBio, ki so dozorela na soncu, so naravno sladki in zaradi svojega aromatičnega kiselkastega okusa okusen prigrizek med obroki.

Sadno: Bio sadna kaša dmBio iz kutin, hrušk in banan, vas bo razvajala z bogatim sadnim okusom, saj vsebuje 100% sadni delež brez drugih dodatkov. 


 

Napitki 

Sadno-zelenjavno: Smoothie z osvežujočo kumarico, jabolkom, komarčkom, ohrovtom, špinačo in s ščepcem zelenega čaja Matcha ima nezgrešljiv osvežilen okus. Idealno za vroča poletna jutra.

Z dodatkom vanilije: dmBio 100% sok sladkega sadja z dodatkom vanilije ima blag, aromatičen okus, za kar poskrbi kombinacija domačega in eksotičnega sadja, poseben okus pa soku dodata še acerola in ščepec prave bourbonske vanilije.