Deli in natisni

color #000000
color #000000

13.3.2014

dm podprl dobrodelni koncert Down up

Na svetovni dan Downovega sindroma, 21. marca, ob 19:30 bo v dvorani Bonifika v Kopru potekal dobrodelni koncert Down UP – STOPIMO SKUPAJ za vključevanje oseb z Downovim sindromom v družbo. Podjetje dm je pod geslom drug z drugim, drug za drugega zlati sponzor koncerta, hkrati pa bodo na koncertu kot prostovoljci v klicnem centru sodelovali tudi dm-ovi zaposleni. 


 

Osrednja tema dobrodelnega koncerta je družbena integracija (s poudarkom na zaposlovanju) ljudi z Downovim sindromom in oseb s posebnimi potrebami nasploh. Osebe z Downovim sindromom so bile še nedavno skrite v različnih zavodih, družinah in pred očmi javnosti. Danes pa se na pobudo različnih posameznikov, zavodov, otroci lahko šolajo, usposobijo za samostojno življenje in opravljajo različne poklice.

Koncerte izvajamo zaradi predstavljanja Downovega sindroma javnosti in razbijanja predsodkov ter zaradi zbiranja sredstev, s katerimi financiramo programe, ki se odvijajo v okviru našega centra,“ je pojasnil organizator Alan Asta. 

Vstopnice za koncert so brezplačne in so na voljo tudi v določenih prodajalnah dm (Izola, Koper, Nova Gorica, Portorož, Postojna, Sežana, Ilirska Bistrica, Ljubljana – Citypark) in na dan prireditve na blagajni Bonifike v Kopru.

Koncert bo prenašala TV SLO1, na sporedu bo tudi v ponovitvi na TV SLO2 in RAI3, prenašala ga bosta še radio Slovenija in Radio Koper – Capodistria.

Dejavnost Planeta 47, centra za Downovim sindromom lahko podprete z donacijami, ki se bodo zbirale v času prenosa koncerta ter z SMS donacijo na številko 1919, s ključno besedo "PLANET5 in tako prispevate 5 € v sklad Planeta 47. Zbrana sredstva bodo namenili financiranju programov Leonardo da Vinci Special ter Samostojen sem I in II, ki jih v Centru za Downov sindrom Planet 47 in ponekod drugod organizira istoimensko društvo za Downov sindrom.

Podjetje dm je s Planetom47 sodelovalo že lani, ko so v okviru projekta Dan za nasmeh dm-ovi zaposleni uredili okolico in zasadili dreva ter rastline z namenom prijetnejšega bivanja otrok v Centru Planet 47.