Okolju prijazni izdelki lastne blagovne znamke

Eno naših osnovnih načel se glasi, da kot „družba delujemo zgledno v svojem okolju”. Zato se neprestano spoprijemamo s tematiko trajnosti. Pri tem ne štejejo prazne besede, temveč dejanja: 90 odstotkov izdelkov naših kakovostnih znamk prihaja iz srednje Evrope in velik del iz Nemčije ali Švice. Tako dm zagotavlja delovna mesta, skrajšuje transportne poti in posledično zmanjšuje izpuste ogljikovega dioksida. Poleg tega kot del mreže podpiramo organizacijo WWF (World Wide Fund For Nature) – eno največjih neodvisnih svetovnih organizacij za varstvo narave.

Okolju prijazna embalaža
Trajnostno delovanje pomeni tudi skrbno izbiranje embalaže glede na materiale in možnosti ponovne uporabe, zato surovine izdelkov iz papirne snovi in celuloze prihajajo iz certificiranih gozdov. Embalaža je certificirana z logotipom FSC in deloma PEFC.

Male reči z velikim učinkom
Pogosto so male reči tiste, ki izdelke naredijo bolj prijazne za okolje. Primer: tablete za strojno pomivanje posode Denkmit Nature so po izdelavi zelo skrbno in natančno zložene v kartonske škatle. Ob enaki količini vsebine se tako porabi 20 gramov manj kartona na pakiranje. Na leto lahko tako prihranimo več kot enajst ton kartona iz dragocenih surovin. Poleg tega vsebuje karton za zložljive škatle visok delež recikliranih materialov ali pa je izdelan iz materiala s certifikatom FSC, ki vsebuje del recikliranega materiala.

Znak za trajnostne izdelke
Po zaslugi okolju prijazne embalaže so bile tablete za pomivanje posode v pralnem stroju Denkmit Nature odlikovane z znakom ekološke učinkovitosti za 2010. Znak lahko prejmejo tisti izdelki, ki so po merljivih kriterijih dejansko bolj trajnostno naravnani kot primerljivi izdelki. V letu 2010 so bile z znakom ekološke učinkovitosti odlikovane tudi plenice babylove v velikostih midi do junior +.

Ekološke nakupovalne vrečke
Odgovorno ravnanje z naravnimi viri nas spremlja na vsakem koraku, zato izvajamo postopno ekološko preusmeritev naših nakupovalnih vrečk. Začeli smo z vrečkami za enkratno uporabo, izdelanimi iz recikliranih materialov ali papirja, nadaljevali z vrečkami za večkratno uporabo, zdaj pa je našim kupcem končno na voljo tudi povratna bambusova vrečka za večkratno uporabo. In ta širok izbor boste našli na blagajni dm. Veseli bomo, če boste skupaj z nami postavljali smernice za zaščito okolja!